Programação

Informamos que a programação abaixo está em processo de elaboração, portanto, sujeita a alterações.

CONFERÊNCIA
 23 DE OUTUBRO
08h00 às 09h00 - 23 de outubro
CF 13 - Conferência - Sala 02
Tema: Human microbiome impacted by food habits and consumption pattern
Palestrante: Luca Simone Cocolin (Universidade de Turim)
Área: Microbiologia de Alimentos

MESA REDONDA
09h00 às 10h30 - 23 de outubro
MR 14 - Mesa Redonda - Sala 02
Tema: Novel and alternative strategies to mitigate microbial contamination in the food industry
Área: Microbiologia de Alimentos
A) Knowing the microbial ecology in the food processing industry based on microbiome studies
Palestrante A: Luciano dos Santos Bersot (Universidade Federal do Paraná)
B) Bacteriophage based technologies for controlling foodborne pathogens
Palestrante B: Sílvio Santos (Universidade do Minho)
C) Approaches to controlling STEC in hot spots throughout the food chain
Palestrante C: Tim A. McAllister (Canadá)
 
10h30 às 12h00 - 23 de outubro
MR 15 - Mesa Redonda - Sala 02
Tema: Trends and perspectives of antibiotic resistance in Salmonella
Área: Microbiologia de Alimentos
A) Surveillance of antibiotic resistance in Salmonella using WGS
Palestrante A: Cibeli Viana (Universidade Federal de Viçosa)
B) Genomic features of high-priority Salmonella enterica serovars circulating in the food production chain
Palestrante B: Daniel Farias Marinho do Monte (Universidade de São Paulo)
C) Metabolic strategies used by Salmonella to overcome colonization resistance in the host GI tract
Palestrante C: Raquel Konrad Burin (Washington State University)